Therapiepraktijk voor bewustwording

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid
en het einde van de meeste illusies.
( Gerd de Ley )


Gestalt Relatietherapie


Dr. Frederick (Fritz) Perls

Ik doe wat ik moet doen en jij doet wat jij moet doen,
Ik ben niet in de wereld om aan jouw verwachtingen te voldoen
en jij bent niet op de wereld voor de mijne.
Jij bent jij en ik ben ik
En als we elkaar bij toeval ontmoeten is dat goed
En als dat niet gebeurt ... dan is er niets aan te doen.

(Het Gestalt-gebed, Fritz Perls)
Word je niet meer gehoord of wel maar dan niet op de juiste manier?

Loop je tegen grenzen aan en kom je niet verder?

Begrijpen jullie elkaar niet meer?

Relatietherapie in Hoeksche Waard (Klaaswaal)

gestalt relatietherapie klaaswaal

Wederzijds respect en wederzijds luisteren,

zijn de fundamenten van harmonie

binnen een gezin.

(Boeddha)

Als Gestalt relatietherapeut gebruik ik een neutrale, niet partijdige houding en daardoor kunnen we waarnemen welke patronen er spelen tussen jullie, waar het stroef loopt en welk aandeel elke persoon daarin heeft. Relatietherapie helpt jullie allereerst met meer afstand naar de eigen relatie te kijken.

In mijn aanpak breng ik mijn vakkennis uit de gestalttherapie mee en mijn eigen levenservaring. Als therapeut zorg ik ervoor dat ieder zijn verhaal, beleving, en emoties kan verwoorden, onderzoeken en delen. Ook help ik jullie om elkaar beter te begrijpen, conflicten op te lossen en te leren hoe je op een nieuwe manier met elkaar kunt communiceren.

Intakegesprek

Tijdens het eerste gesprek (het intakegesprek) maken we kennis en bespreken jullie klachten en achtergronden. Als we na dit eerste gesprek samen het gevoel hebben dat we met elkaar kunnen werken, dan stel ik met jullie een plan van aanpak op.

Vervolg

Daarna volgen de gezamenlijke sessies en werken we met actuele voorbeelden uit het hier-en-nu. Relatietherapie kan jullie leren de vaste patronen van ruzies te doorbreken en geleidelijk verandering in jullie relatie te brengen.

Als gestalttherapeut benader ik ieder cliënt als een uniek individu, waarbij respect en oprechtheid een belangrijke rol spelen. Veiligheid en vertrouwen zijn de basiselementen voor iedere therapie.

Ik heb een passie voor mensen. Mijn achtergrond en levenservaring stellen me in staat in therapeutisch opzicht goed bij je aan te sluiten. Ik heb een scherpe antenne ontwikkeld voor de behoeften en drijfveren van andere mensen en ben begaan met hun gevoelens.

Daarnaast vind ik het geweldig om mensen in hun persoonlijke groei te kunnen begeleiden.