Therapiepraktijk voor bewustwording

Hoe spiritueel je bent
heeft niets te maken met waar je in gelooft,
maar heeft alles te maken met jouw bewustzijnsstaat.
( Eckhart Tolle )

Over mij

Ik heet Anna Noppen-Ermolenko (1976). Voordat ik met mijn vijfjarige opleiding voor Gestalttherapeut begon, heb ik meerdere opleidingen en cursussen gevolgd op financieel, juridisch gebied en was ik werkzaam in het bedrijfsleven.

Ik geef al geruime tijd gestalttherapie in het Nederlands en in het Russisch (onder andere via Skype en Whatsapp) aan mensen van variërende leeftijden en etnisch-culturele achtergronden.

Ik heb een passie voor mensen. Mijn achtergrond en levenservaring stellen me in staat in therapeutisch opzicht goed bij je aan te sluiten. Ik heb een scherpe antenne ontwikkeld voor de behoeften en drijfveren van andere mensen en ben begaan met hun gevoelens.

Daarnaast vind ik het geweldig om mensen in hun persoonlijke groei te kunnen begeleiden.

Ik heb mijn ware roeping eindelijk gevonden!

Mijn werkwijze

In mijn Therapiepraktijk voor bewustwording in Klaaswaal stimuleer ik u om uw innerlijke kracht, eigenheid en kwaliteiten te (her)ontdekken.

Mijn rol als gestalttherapeut is het ondersteunen van u zodat u zelf op een ontdekkingsreis kan gaan. Tijdens deze reis onderzoeken we samen welk doel u wilt bereiken, waar u vastloopt en waar u aan toe bent. Hierbij begeleid ik u totdat u uw nieuwe inzichten verkrijgt. Tevens reik ik u voldoende handvatten aan om een verandering door te voeren.

Ik beschik over uitgebreide levenservaring en ben van nature hoog sensitief. Tijdens therapie maak ik gebruik van diverse technieken (b.v. innerlijke kind, lege stoel, visualisatie, rollenspel, creatief kleien, tekenen), meditaties en ik let vooral op lichaamstaal. Daarnaast gebruik ik natuurlijk mijn eigen creativiteit, fantasie en inlevingsvermogen.

Als therapeut benader ik ieder cliënt als een uniek individu, waarbij respect en oprechtheid een belangrijke rol spelen. Veiligheid en vertrouwen zijn de basiselementen voor iedere therapie.

Om de kwaliteit van mijn werk te garanderen, volg ik regelmatig opleidingen, bijscholingen, supervisie en intervisie. Ik ben lid van de Geschilleninstantie voor de complementaire en alternatieve zorg S.C.A.G. (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg), N.B.G.T.(Nederlandse Beroepsvereniging van Gestalt Therapeuten), NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) de koepelorganisatie RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) en sluit me volledig aan bij de voorgeschreven ethische code.

Mijn motto en visie

Mijn motto is: “De bewuste geest is een zelfhelende geest”. Gestalt is een Duits woord dat “geheel” of “samenstelling” betekent en hiermee wordt er een “totaalbeeld” bedoeld. De mens wordt gezien als een eenheid van lichaam en geest.

En vanuit gestaltvisie en mijn (eigen) therapeutische ervaring weet ik dat de geest en lichaam onscheidbaar zijn. Ik heb meerdere cliënten gehad met lichamelijke klachten. En zodra het geestelijke (mentale) conflict opgelost wordt, voelt het lichaam zich beter.

Wilt u uw eigen leven zelf sturen, dan verwelkom ik u in mijn therapiepraktijk!

Mijn motto

De bewuste geest is een zelfhelende geest

( Roger Walsk )